Som Menta i Xocolata, i ens encanten els contes i els jocs. La Menta i la Xocolata  són molt  diferents, però juntes creen un sabor especial i original.  T’atreveixes a provar-ho?

Formen part d’aquesta àrea aquelles activitats relacionades, d’alguna manera o altra, amb l’art d’explicar històries. Totes les propostes d’aquesta secció tindran un fil conductor, un element narratiu que articula totes les accions. La lectura també serà protagonista a moltes d’aquestes activitats, considerant sempre la part lúdica com a element principal. A través dels jocs llegirem, escoltarem i crearem contes, potenciant la creativitat, la comprensió i l’escolta activa.

Les activitats estan dirigides a infants entre 1r i 6è de primària, i es poden adatar a altres grups com aules d’acollida, estudiants de català adults, etc. 

Oferim també un servei d’activitats extraescolars  relacionades amb els contes, la lectura i el joc

Tenim web pròpia a www.mentaixocolata.com


TRIA LA TEVA AVENTURA

L’Enriqueta té una història per explicar-te. El que passa és que la seva memòria a vegades falla, i no pot recordar amb claredat com continua la seva aventura. Podrem ajudar-la entre tots i totes?

“Enriqueta Sensepor” és un conte-joc interactiu al qual les decisions que es van prenent tenen conseqüències. Al llarg de les sessions, els infants van refent la història de la protagonista, fins a arribar a obrir la porta final, on els espera una sorpresa.

Aquesta activitat està pensada per portar a terme en dues sessions (tot i que es pot adaptar a una de sola), i treballa la lectura a través del joc cooperatiu. 

A partir de 1r de primària, l’activitat s’adaptarà als diferents nivells.

Descarrega’t la fitxa d’activitat:

1647861865954

LA FÀBRICA DE CONTES

IMG_20220302_190918

Els contes no neixen fets, algú els ha de fabricar, i és d’allò més divertit. Una bona història, com una bona recepta, ha de tenir tots els ingredients necessaris: personatges, escenaris, objectes, accions… A la fàbrica de contes tenim tot això i molt més per crear un conte nou i original.

Basant-nos en el bestiari i les llegendes dels Països Catalans, l’activitat treballa la creació literària a partir dels diferents elements que componen una història. 

Està plantejada com un joc al qual, al llarg de les quatre sessions, es van decidint els diferents personatges, escenaris o situacions fins a obtenir com a resultat una història nova construïda de forma cooperativa.

A partir de 1r de primària.

El nombre de sessions és pot adaptar a les necessitats

Descarrega’t la fitxa d’activitat:

IMG_20220228_170947


TALLER DE LECTURA LÚDICA

Aquest taller està concebut com una activitat de llarga durada, que es pot  oferir com activitat extraescolar per tot el curs, amb estructura trimestral.  Els seus destinataris poden ser:

– Infants a partir de 1r.

– Alumnes d’aula d’acollida.

– Adults que vulguin practicar a llengua catalana d’una manera amena.

 Jocs de pistes, gimcanes, escape room, breakouts, tallers plàstics, jocs de taula, eines digitals seran les activitats que acompanyaran als personatges dels contes per, en cada sessió, gaudir d’una bona estona de diversió i aprenentatge del català.

Decarrega’t la fitxa d’activitat:

 

GALERÍA